Atelierroute KunstRondeVenen

Rondleidingen door Watertoren in Mijdrecht tijdens de Atelierroute De Ronde Venen

Op 27 en 28 mei a.s. staan de deuren van de Kompastoren, de voormalige watertoren in Mijdrecht open tussen 11.00 en 17.00 uur. Vier verschillende kunstenaars laten hun werk zien als onderdeel van de Atelierroute De Ronde Venen. Voor de Kompastoren een mooie gelegenheid om de bezoekers te trakteren op een rondleiding door de toren. Maar je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje in het Kompascafé op de begane grond. Extra leuk is een optreden van zanger en local hero Thomas Oudshoorn op zaterdagmiddag. Kortom er is van alles te beleven.

Rondleiding 

Elk heel uur, en bij grote drukte ook elk half uur, start er een rondleiding door de Kompastoren. We gaan eerst helemaal naar boven zodat je van het uitzicht op 41 meter hoogte kunt genieten en kennis kunt maken met de mooie vergaderruimte. Daarna zakken we af naar de 4e verdieping, de Lekvloer, waar je in het hart van de Watertoren bent en daar vertellen we je graag wat meer over de vroegere functie van de watertoren. Deelname is gratis. 

Kunstenaars in de Kompastoren

Arthur Dreissen,  Karin van Staveren, Arianne Kuulkers en Anke van Aken zullen hun werk tentoonstellen in de Kompastoren. Buiten tref je de smederij van Arthur en uiteraard verschillende van zijn ijzeren kunstwerken. Op de eerste en tweede verdieping vind je de fantastische schilderijen van Karin, het bijzondere keramiek van Anke en voor het eerst ook de mooie foto’s van Arianne. Je kunt via de trap maar eventueel ook met de lift. 

Even op adem komen

In het Kompascafé op de begane grond serveren we de hele dag voor een schappelijke prijs koffie, thee en limonade met overheerlijke cake. Op tafel staat water voor elke bezoeker. In de middag serveren we een glas wijn of bier en fris eventueel met een borrelplankje erbij. Je kunt eenvoudig via pin betalen. Buiten kun je gebruik maken van ons nieuwe terras om even te zitten. 

Op zaterdagmiddag rond de klok van 16.00 uur is er een optreden van Thomas Oudshoorn, Hollandse hits zanger. Een hele gezellige afsluiting van de eerste dag van de Atelierroute. Iedereen is van harte welkom!

Bereikbaarheid

De Kompastoren ligt aan de Industrieweg 6 in Mijdrecht. Een drukke weg, zeker ook op zaterdag. Het terrein is afgesloten voor auto’s. Fietsers kunnen aan de achterkant van de toren de fietsen parkeren maar wellicht is het nog beter om je fiets recht aan overkant in het straatje bij Van Walraven te zetten. Let op bij het oversteken, ook van het fietspad, en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar. 

Voor meer informatie over de Kompastoren | vergaderlocatie in Watertoren kun je een kijkje nemen op onze website of onze Instagram of LinkedIn pagina volgen.